Nytt år, nya drömmar!

Nytt år, nya drömmar!

1 januari, 2018 Av av Nina

Japp, så är det då 2018!

Som vanligt säger man, redan?? Har ett år gått så fort? Ja, så är det, nytt år, nya äventyr, erfarenheter, minnen, sorger, glädjefyllda dagar och som alltid, nya ( eller kanske gamla? ) drömmar som man hoppas blir uppfyllda. 🙂 

För vår del är det en hel del som ska hända och som planeras. Någon skrev tidigare att man måste våga ta steget, annars vet man aldrig vad som väntar på nästa väg i livet och nu har vi bestämt oss för ett stort steg. Det får bära eller brista men om vi inte provar får vi aldrig veta hur det går eller hur?

Vi har sedan länge tröttat på hur vårt vackra, öppna, vänliga land har förvandlats till det motsatta. Hur folk vandrar förbi varandra med skygglapparna på. Hur man har glömt bort de små sakerna i vardagen som gör så mycket för så många.
Ett litet tack när någon flyttar på sig eller håller upp en dörr. Ett leende när ett barn springer förbi med rosiga kinder och glada ögon ( men för hög röst..). Att vänta på sin tur för att komma på bussar, tåg eller genom dörrar. Ja… jag skulle nog kunna hålla på hur länge som helst, så mycket i vårt land har blivit kallt och sorgligt och opersonligt. 
Men framförallt så har säkerheten i detta land försvunnit, det är skrämmande hur enkelt man kommer undan grova brott och hur ingen är ansvarig för slarv i sjukvård eller arbetsliv. Hur den lilla människan blir överkörd av maktens ångvältar och inte har någon talan medan makten skapar fler skyddsmurar åt sig själva och klarar sig undan med det ena bedrägeriet efter det andra. Hur ”kändisar” skyddar det ”trygga samhället” vi lever i medan de själva sitter i sina slott bakom säkra dörrar och inte behöver leva det liv som ”vanliga” Svensson lever. ”Sverige har aldrig varit tryggare” Bah!

Jaja.. i vilket fall som helst. Vi kommer, efter att ha levt tillsammans i Sverige i snart 10 år, att bege oss till K’s hemland England. Efter att ha varit där under julen för att vara tillsammans med hans föräldrar så känner vi att det är absolut rätt beslut! Värmen, vänskapen och artigheten var underbar och vi kände oss alla så välkomna, vart vi än gick. Ett nytt liv på den Engelska landsbygden i Somerset ( som det ser ut nu) är det som väntar oss 🙂 😀 Det lustiga är att jag har aldrig varit där under sommaren, men älskar det trots det gråa vintervädret så vad ska jag då inte tycka om det sommartid.
Men, vi kommer absolut och självklart att sakna vår familj och de vänner vi har i Sverige. Tur att vi lever i den digitala eran så att man lätt kan hålla kontakt genom fb, skype och andra sätt och känna sig så nära fast man är en bit bort. Och.. det tar faktiskt bara 2½ timme med flyg så vill ni komma och hälsa på så är ni mer än välkomna <3  

Men.. först ska ett stort, skrämmande men ack så nödvändigt ont klaras av. Ellie ska gå igenom en ny stor operation för att byta ut den graft (konstgjort kärl) och klaff som de satte in när hon var 1½. De börjar nu blir slitna och blockerade och hon kommer att gå igenom ännu en öppen hjärtoperation i hjärt-lung maskin. Först ska hon gå igenom en magnetröntgen för att läkarna ska få en så exakt bild som möjligt och efter att de har tittat på de bilderna så får vi veta när operationen blir av men som det är planerat hittills så ska det göras innan sommaren. Och vi kommer absolut inte att flytta någonstans innan det är gjort och hon är på benen igen. Hennes trygghet när det gäller sjukvården är här i Sverige, hon har haft samma läkare och sjuksköterska på KS sedan hon var 6 dagar (!!) gammal och efter denna operation kan vi börja bygga broar mellan sjukhus här och i England, men inte innan dess.

Så, som ni förstår har vi inga datum än. Vi ska dessutom lyckas med konsten att sälja huset med en liten vinst iallafall och med tanke på hur marknaden ser ut idag är den inte så lovande för oss säljare…
Men, vi har lite tid på oss, det är mycket som ska ordnas, skolor i England, hitta hus att hyra ( till att börja med) jobb osv osv osv 😉 

Vi håller er uppdaterade såklart och alla ni som har frågor… fråga! Annars får ni inget veta 😉 

Gott nytt år alla nära, kära, bekanta, fb-vänner och andra. Vi hörs och syns <3  

Njut av lite Engelska vyer 😉 

Spread the love
 • 14
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  14
  Delningar